« かんたん和食 | Main | 豚ロースの酒粕漬け »

今が旬!いくらを漬けよう♪

コストコの期間限定ブースの対面販売で
秋鮭から取り出したばかりのぷりぷり筋子を売っていました。
値段もリーズナブル!ほくほくと二腹購入です^^
Img_4806
新鮮だとほぐしやすい!
手が浸けられるなるべく高い温度のお湯(塩水)をじゃばーっと流し入れ
素早く皮を外していきます。
ある程度ほぐれたら、綺麗になったものから別のボールに移していき、
血管や皮の残った粒を丁寧に洗っていきます。
全部綺麗になったらさっと水ですすぎ、つぶれた粒の皮などを取り除きます。
 
Img_4807
軽く水を切ったら塩を加えた日本酒に漬けて酒洗いします。
5分ほどでざるにあけ、汁気を切りましょう^^
 
酒、醤油、みりんを適当にまぜて(すみません笑)タレを作り、
いくらに混ぜ合わせたらできあがり〜♪
Img_4808
タレに漬けたばかりの時は↑こんな感じで汁がヒタヒタですが、
一晩置くといくらがすべて吸ってぷっくりします^^

Img_4809

翌日のばんごはんの〆に^^(ピントあってない〜笑)
下には刻み海苔と、昆布と鰹の出し殻で作った自家製ふりかけを敷いています^^
 

|

« かんたん和食 | Main | 豚ロースの酒粕漬け »

Comments

I am curious to find out what blog system you have been utilizing? I'm experiencing some minor security issues with my latest blog and I would like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?

Posted by: wall mount electric fireplace Baltimore Maryland | 2014.12.20 at 12:22

So it is very famous hungry shark evolution cheats among youngsters. 3 Get familiar with the logo of this medium is growing heavily with change in pace of time. That's the biggest bad ass zombie Fish on the lookout for free in App Player enables you to remain ahead from the brain might be available in the area of Portable Media Centers. Availability of these devices provide is the best known areFIFA 2005 Mobile Edition: In its earliest form the bedrock of modern human civilization.

Posted by: http://Fortuneheart.com/ | 2014.12.20 at 16:19

Hurrah! In the end I got a webpage from where I be capable of truly get useful facts concerning my study and knowledge.

Posted by: Amparo | 2015.01.04 at 10:06

I was excited to discover this great site. I need to to thank you forr your time due to this wonderful read!! I definitely really liked every little bit of it and I have you book-marked to check out new stuff on your web site.

Posted by: Light Pink Color | 2015.03.05 at 01:23

The comments to this entry are closed.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/20583/60513189

Listed below are links to weblogs that reference 今が旬!いくらを漬けよう♪:

« かんたん和食 | Main | 豚ロースの酒粕漬け »