« づけマグロ | Main | お料理教室の交流ランチ@麻布十番「ラ・リューン」 »

ホタルイカと舞茸のパスタ

ずいぶん前に作ったものですが、最近料理をしておらず
すでにねた切れなのでUP。

お刺身のホタルイカがあまったのでパスタにしました。

■ホタルイカと舞茸のパスタ

Hotaruikapasta_3 

1.フライパンにオリーブオイルとみじん切りのニンニクと高の爪を入れ、弱火で香りを出す。
2.舞茸を適当に手でほぐして、炒める。火が通ったらホタルイカを加え、酒を振る。
3.火を止めて、醤油、オイスターソース、塩コショウで少し濃い目に味をつけておく。
4.パスタが茹で上がったら、フライパンを再び火にかけてパスタ投入。茹で汁でソースの量と味を調整する。

あればアンチョビをホタルイカと同じタイミングで入れましょう。

出来上がりに大葉や万能ネギを散らすといいと思います。
何もなかったので写真が茶色いですけど(笑)

それにしてもパスタばっかだなー。

|

« づけマグロ | Main | お料理教室の交流ランチ@麻布十番「ラ・リューン」 »

Comments

Hi there would you mind letting me know which web host you're utilizing? I've loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good hosting provider at a fair price? Thanks, I appreciate it!

Posted by: fireplace glass rocks Baltimore Maryland | 2014.12.29 at 18:16

I'm impressed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that's equally educative and interesting, and let me tell you, you've hit tthe nail on tthe head. The problem iss something which not enough folks are soeaking intelligently about. I'm very happy I found this inn my huntt for something concerning this.

Posted by: http://www.iluvsugar.com/ | 2015.02.20 at 11:34

Post a comment



(Not displayed with comment.)




TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://app.cocolog-nifty.com/t/trackback/20583/45233961

Listed below are links to weblogs that reference ホタルイカと舞茸のパスタ:

« づけマグロ | Main | お料理教室の交流ランチ@麻布十番「ラ・リューン」 »